dimarts, de juliol 24, 2007

Formentera

He estat uns quants dies sense escriure, molts dies, massa. Torno a la càrrega, que m'han quedat moltíssimes coses al tinter. De fet, m'ha passat diverses vegades que després de viure, veure, sentir segons què, immediatament pensava: això és motiu de post. Hi estaré enganxada, també a això?

Arrenco amb la crònica de Formentera, hi vaig estar només quatre dies. L'escapada a aquesta illa havia de servir per prendre distància, pensar poc, i renovar-me. Hi ha realitats massa complexes i contradictòries com per afrontar-les anb serenitat sense haver-te'n allunyat, ni que sigui uns dies.

Arribar a l'illa va ser llarg i esgotador, sobretot tenint en compte que ho vam fer en vaixell i que els horaris del buc Barcelona Eivissa amb el ferry Eivissa Formentera eren impossibles de casar.

A Formentera tot és a prop, aquesta vegada vam llogar un cotxe, a la propera la faig en BTT. L'interior està ple de cminets que ja vaig tastar sortint una tarda a còrrer entre murs de pedra, casetes blanques, cabres i un sol que et deixava KO al cap de cinc quilòmetres.

El plan era fantàstic, no hi havia plan, amb la qual cosa cada matí ens llevàvem i després d'esmorzar ens n'anavem a la rotonda de Sant Francesc i decidiem cap on tiràvem. Collonut, anéssis on anéssis hi havia platges de sorra blanca amb l'aigua netíssima, de tres blaus diferents, o quatre. A la platja hi havia gent, però caminant deu minutets estaves pràcticament sola.

I aleshores t'estarracaves al sol com un llangardaix i fruïes del no fer absolutament res. Res de res. De tant en tant llegir, un cigarret i un bany. A la tarda, entre cafè i cafè, una volta per les botigues de joies i d'artesania, contemplar la posta de sol, un concert de jazz a la plaça de l'església. Res més que això. En altres èpoques això m'hagués posat molt nerviosa, ara em posa nerviosa pensar que no hi torno fins l'any que ve.

dimecres, de juliol 11, 2007

Coming soon

Aquest juliol ha vingut amb mar de fons emocional. Per recuperar-me de la tempesta, me'n vaig a Formentera. Prometo tornar renovada i amb ganes d'escriure.

Que encara haig d'explicar moltes coses, jo!